Business internet
Der er dømt julegavespænding, når verdens centralbanker i december sætter kursen
11/28/2021Med inflationen på det højeste niveau i årtier er verdens centralbanker sat under pres. Skal man tage foden af speederen eller pløje videre i høj fart? Mange små centralbanker har allerede løftet renterne. I december kommer der et væld af beslutninger, men især den amerikanske centralbank og deres kolleger i Den Europæiske Centralbank i Frankfurt vil kunne flytte aktiemarkedet – og renterne.
Ny coronavariant slagter mellemøstaktier efter oliekollaps
11/28/2021Aktiemarkederne i Mellemøsten dykker søndag i kølvandet på voldsomme fald i oliepriserne i fredags. Coronavarianten omikron har skabt frygt for, at en ny runde potentielle nedlukninger vil lamme økonomisk vækst.
Fluen og mennesket har en fælles fortid. Derfor er fluen elsket af både videnskab og virksomheder
11/28/2021Bananflue og menneske deler fælles fortid i en 780 millioner år gammel celleklump. Fluen har derfor spillet en hovedrolle i forskning, som har resulteret i vitale fremskridt i behandlingen af kræft, autisme og diabetes – og senest i udviklingen af vacciner.
Vend det døve øre til Jakob Brandts krav om hjælpepakker - bestil en tid hos frisøren i stedet
11/28/2021For dansk erhvervsliv ville det være et meget bedre udfald af coronakrisen, at politikerne ender med at stå i gæld til erhvervslivet – end omvendt. Derfor skal vi ikke lytte til Jakob Brandt fra SMVdanmark, men i stedet gribe mobilen og bestille en frisørtid, så vi er pæne at se på til julefrokosten.
Chefrollens skyggesider fik Jacob til at droppe sit topjob. I dag er han tilbage som direktør. Her er forklaringen
11/28/2021Jacob Kops Pedersen er driftsdirektør for den lille designvirksomhed Mater. Det har han ikke altid været. Tidligere havde han et topjob i en stor, børsnoteret virksomhed. Det var sjovt, det var hårdt. Men noget vigtigt manglede.
Nu får København verdens største luksushostel: »Tro mig, vi er ikke tosser«
11/28/2021Alt imens coronaen fortsat bider fra sig, åbner Arp-Hansen Hotel Group endnu et hostel i København. Det nye hostel har fået navnet Next House Copenhagen og har plads til at huse flere end 1.600 gæster. På trods af branchens mange udfordringer har hotelgiganten stor tiltro til projektet.
Boligøkonom frygter brandudsalg på sommerhuse: »Det er virkelig noget, der kan skubbe priserne ned«
11/27/2021Over halvdelen svarer i ny undersøgelse, at de har fortrudt, at de har købt sommerhus under coronakrisen. De mange fejlkøb kan få priserne til at falde endnu mere end allerede forventet, lyder vurderingen fra boligøkonom Mira Lie Nielsen.
Nordea suspenderer forfattere bag vaccinekritisk analyse
11/27/2021Nordea er kommet i modvind, efter at de søndag offentliggjorde en vaccinekritisk analyse – blandt andet med en nazireference – som de senere måtte trække tilbage. Nu er de to forfattere bag blevet suspenderet.
Nu ryster inflationen for alvor markederne
11/27/2021Inflation – af den høje slags – er for alvor på vej mod et comeback. I USA ligger stigningen i forbrugerprisindekset nu på niveauer, der ikke er set siden de tidlige 1990ere. Men hvad er så den rette tolkning af trenden – og hvad betyder den for finansmarkederne? Og er det stadig muligt at blive ved med at afvise inflation som »blot« et udtryk for manglende udbud?
Black fridays netsalg falder, mens nyt koncept brager frem: Elektronikgigant solgte for 20 millioner på godt fire timer
11/27/2021Den store handelsdag, black friday, er mange steder blevet udvidet til black week – og det kan ses på salget, oplyser betalingsselskabet Nets. Et nyt fænomen, som vi ikke så ved sidste års black friday, vinder samtidig frem hos flere store virksomheder.